Nyhedsbrev
Historie

Om Vaisenhus Apotek

Lidt historie
Det Kgl. Militær-og Vaisenhus apotek er et af Københavns ældste apoteker. I 1727 oprettede Frederik 4. en stiftelse til forældreløse børns opdragelse og undervisning: Vaisenhuset, og denne institution fik tilknyttet flere virksomheder, der skulle bidrage til financieringen, herunder et apotek.

Omkring 1900: apotekets indre og ydre.

sdas

I 1742 blev apoteket skilt fra som selvstændig virksomhed. Det har haft flere adresser bl. a. på Nytorv, men i 1826 åbnede det på hjørnet af Købmagergade og Kronprinsensgade, hvor det lå, indtil det flyttede i juni 2003 til Landemærket og blev nabo til Rundetårn.

I begyndelsen af 1800-tallet lykkedes det den daværende apoteker at få leverancen af medicinalvarer til hær og flåde, og navnet ændredes hermed. Apoteket har ikke leverancen længere, men navnet hænger ved i visse sammenhænge, og det hænder, at vi får forespørgsler, om “almindelige mennesker også godt må handle hos os”. Det må de i allerhøjeste grad, – i dag fremstår apoteket som en moderne forretning, der imødekommer nutidens krav og publikums forventninger.

Umbraco & Design | Ørskov Web
apotek

Dine oplysninger